Slide 1

Plannen prinsjesdag: dé kans voor provincies en gemeenten om budget circulair in te zetten

Woensdag 18 September 2024

Het kabinet gaat flink inzetten op woningbouw en het bereikbaar maken van nieuwe woonwijken. Voor de aanleg van de infrastructuur zoals wegen, stations en busbanen, trekken zij € 2,5 miljard uit. Tegelijkertijd blijven de klimaatdoelen ongewijzigd: Nederland klimaatneutraal in 2050.

Mogelijkheden en uitdagingen

Deze plannen zorgen voor mogelijkheden, maar ook voor uitdagingen bij provincies en gemeenten kunnen wij ons voorstellen. Want, hoe meer woningen en woonwijken, hoe groter dorpen en steden. En hoe groter dorpen en steden, hoe belangrijker een goede infrastructuur, mobiliteitsinrichting én informatievoorziening middels o.a. bebording en bewegwijzering. Dat brengt flinke uitdagingen met zich mee op organisatorisch en budgettair vlak, maar ook qua regelgeving en verantwoording op duurzaamheid en uitstoot.

Wij nemen voor provincies en gemeenten graag al één uitdaging weg, door te helpen met slim inkopen én beantwoorden aan klimaatdoelen. Hoe?

Circulaire oplossingen voor bebording en (elektronische) bewegwijzering

Met onze re-sign verkeersborden en bewegwijzering kies je, door de circulaire productiemethode, voor de meest duurzame en klimaat-neutrale oplossing. Door het bijbehorende statiegeld principe, koop je slim in – per ingeleverd en herbruikbaar bord krijg je een vergoeding. Én je draagt bij aan het terugdringen van overtollige verkeersborden – want, we hergebruiken in plaats van nieuw te produceren. Zo zet je je budget slim en circulair in!

 

 

De essentiële rol van mobiliteitshubs

Bij groeiende dorpen en steden, speelt deelmobiliteit en het goed organiseren hiervan ook een steeds belangrijkere rol. In het kader hiervan heeft de overheid landelijke richtlijnen opgesteld als het gaat om duidelijke en herkenbare inrichting en bebording van mobiliteitshubs. Onze productspecialisten zijn volledig op de hoogte van deze richtlijnen en helpen gemeentes graag bij de ontwikkeling en realisatie van oplossingen die voldoen aan de landelijke uitgangspunten.

Andere duurzame oplossingen en maatwerk

Zoals we voor verkeersborden en bewegwijzering op zoek zijn gegaan naar de meest klimaat-neutrale productiemethode, streven we hier ook constant naar bij onze andere producten en oplossingen. Zo hebben we bijvoorbeeld een 5 watt led oplossingen ontwikkeld voor lichtwegwijzers. Deze lichtwegwijzers besparen tot 75% op stroomkosten ten opzichte van ‘traditionele’ lichtwegwijzers en gaan twee keer zo lang mee.

Daarnaast merken we dat steeds meer gemeenten waarde hechten aan en invulling willen geven aan een eigen identiteit. Door productdevelopers en een productiehal in eigen huis, kunnen wij samen met gemeentes deze identiteit handen en voeten geven in o.a. bebording, bewegwijzering.

Heb jij een uitdaging binnen de openbare ruimte van jouw provincie of gemeente? Wil je meer weten over onze oplossingen of gewoon eens vrijblijvend sparren met onze specialisten? Laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

* Vul aub de verplichte velden in